O365 on start-upin kaveri

Microsoftin O365 on joukko keskeisiä ohjelmistoja liiketoiminnan pyörittämiseen. Pakettiin kuuluu valinnasta riippuen mm. Outlookin sähköposti ja kalenteri, Skype for Business, Office-ohjelmistot työasema- tai pilviversioina, henkilö- ja yrityskohtaiset tallennustilat pilvessä (OneDrive, Sites eli ent. SharePoint) sekä joillekin kenties uutena tuttavuutena Yammer (sosiaalinen yhteistyöverkosto) sekä Sway (näyttävien esitysten tekoon). Delve on henkilökohtainen suosikkini: ei tarvitse muistella minne on minkäkin tiedoston tallentanut, omat ja muiden viimeiseksi muokatut tiedostot sekä aktiiviset viestittelyt nostetaan yhteen näkymään tarjolle. O365 on pilvipohjainen palvelu, joka on hinnoiteltu kuukausipohjaisesti riippuen valitusta paketista.

Projecticon konekanta on tällä hetkellä 50% Apple ja 50% Windows. Eri vaihtoehtoja punnittuamme päädyimme O365:een. Alkuvaiheessa käytimme Gmailin sähköpostia, kalenteria ja Driveä tiedostojen tallentamiseen ja jakamiseen. O365:een päädyimme lopulta sen monipuolisuuden vuoksi. O365 toimii läppärin lisäksi myös mobiilissa, joten sähköpostiin ja tiedostoihin pääsee kiinni milloin ja missä vain.

Saimme osaavaa apua O365 tenantin pystytykseen: meille aktivoitiin tilaus ja luotiin mm. Azure AD sekä siirrettiin sähköposteja Outlookiin. Siitä päästiin omin voimin eteenpäin. Yhteinen kalenteri on jo pienelle tiimille elintärkeä: kun tietää kuka on missäkin, on helppo sopia palaverit ja tehdä työvaraukset. Skype for Business mahdollistaa puhelin- ja videosessiot sisäisesti ja asiakkaiden kanssa, tämä säästää aikaa ja rahaa.

Otimme koekäyttöön Yammerin. Tarkoituksena on vähentää sähköpostiliikennettä, ja ohjata keskusteluja ja linkkivinkkejä Yammeriin sähköpostin inboxin sijasta. Yammerin käyttö on tuttua noin 400 työntekijä organisaatiossa, mielenkiintoista nähdä miten Yammer toimii pienemmässä mittakaavassa. Yammer on myös koekäytössä yhteistyökumppanimme kanssa.

Sites eli yhteinen tallennustila verkossa (ent. SharePoint) vaatii vielä vähän jumpppaa, että rakenne saadaan luotua suunnitelman mukaiseksi. Sites mahdollistaa jatkossa tiedostojen jakamisen asiakkaiden kanssa, mikä on loistava juttu. Liitteiden lähettäminen sähköpostilla on so last season.

O365 on jo monessa suuressa organisaatiossa käytössä, se sopii erinomaisesti myös pienempien ja uusien yritysten käyttöön. Varmuuskopioinnit ja ohjelmistopäivitykset kuuluvat palvelulupaukseen. On helpottavaa, ettei niistä tarvitse erikseen huolehtia.

O365:n pystyttämiseen suosittelemme käyttämään asiantuntijoita. Mikäli O365 käytön sparraukseen tai koulutukseen on tarvetta, Projectico auttaa mielellään! Jos O365:n on ottanut käyttöön, kannattaa hyödyntää sen koko potentiaali.

 

Jenni