Verkostoista voimaa ja kauppaa

Kun uusi yritys lähtee kertomaan itsestään maailmalle ja hakemaan asiakkaita sekä yhteistyökumppaneita, voi sen tehdä monella eri tavalla. Projecticossa tehokkaimmaksi ja antoisimmaksi tavaksi on kuluneen puolen aikana huomattu verkostoituminen ja vanhat kunnon face-to-face tapaamiset. Käytännössä se on tarkoittanut osallistumista tapahtumiin ja erilaisten verkostojen toimintaan. Jokaisesta tapahtumasta tai kohtaamisesta on saatu uusia tuttuja, uusia kontaktoitavia tahoja ja uusia ideoita.

Ilahduttavan moni on halunnut auttaa uutta yritystä ja ohjannut alueen avaintoimijoiden juttusille.  Verkostoista on löytynyt potentiaalisten asiakkaiden lisäksi hyviä yhteistyökumppaneita, lisäksi on saatu valtavasti hyviä neuvoja ja ajatuksia yritystoimintaan.

Paljon on omasta rohkeudesta kiinni – täytyy uskaltaa mennä sanomaan vieruskaverille kättä päivää ja vaihtamaan muutama sana, sitä ei voi kukaan muu puolestasi tehdä. Kun muiden maiden kulttuurien yhteydessä puhutaan verkostojen tärkeydestä (mm. Kiinassa guanxi), ei Suomessa verkostojen ja henkilökohtaisten suhteiden merkitys ole yhtään vähäisempi.

Alla joukko verkostoitumisvinkkejä erityisesti Pohjois-Savon alueelle, hyödynnä vapaasti!

Alueen Yrittäjät

Yrittäjä-järjestöt järjestävät erilaisia tapahtumia, joista osa on kaikille avoimia. Kuopion Yrittäjien aamuinfot ovat olleet mukavia tilaisuuksia keskustella ja tavata yrittäjiä. Lisäksi Yrittäjät järjestävät suuren määrän koulutuksia sekä muita tapahtumia. Jatkossa Projectico on mukana Kuopion Yrittäjien hallitustoiminnassa, mikä antaa hyvän näköalapaikan paikallisiin yrityksiin.

Suomen Yrittäjät tarjoavat mahdollisuuden koejäsenyyteen. Projectico oli historiallisesti ensimmäinen koejäsen ikinä! Ota yhteyttä oman alueesi Uusyrityskeskukseen ja kysy lisää.

Kauppakamari

Kauppakamarin jäsenyrityksissä korostuvat suuret ja keskisuuret sekä kansainvälistymistä tavoittelevat yritykset. Myös Kauppakamari järjestää koulutuksia sekä erilaisten ryhmien työskentelyä. Osa tapahtumista on kaikille avoimia ja maksuttomia, osa jäsenistölle rajattuja ja maksullisia. 

Technopolis

Technopolis järjestää hyviä, osin maksuttomia tapahtumia, joiden yhteydessä tarjotaan luontevia verkostoitumusmahdollisuuksia kahvin ja tarjoilujen yhteydessä. Olemme osallistuneet mm. Nordic Business Forumin etäsessioihin sekä muihin luentoihin. 

Muita

  • Julkiset tahot: mm. Ely-keskus, Tekes, Finpro – auttavat ja neuvovat ystävällisesti ja asiantuntevasti
  • Kuopio Innovation: tapahtumat ja hankkeet
  • LinkedIn eri ryhmineen
  • Keskustelut missä vain – viimeisin yhteistyökuvio lähti itämään uintitreenien jälkeen saunan lauteilla.

 

Törmäillään!